Am blog… 1


Credits to: Radu Arama http://pentaxphotogallery.com/artists/raduarama

Credits to: Radu Arama
http://pentaxphotogallery.com/artists/raduarama

 

Hei! Deci „hei!” și cam atât, zic… Ăsta da început de conversație!…Am blog. Ce naiba se scrie pe un blog? Jurnalist fiind, știi exact ce trebuie să conțină un material de presă. N-ai cum să dai greș. Rețeta e simplă: cine, unde, când, cum, de ce(?). Semnezi, îți asumi și gata, subiectul devine public.

Când scrii o carte, la fel. Așezi în pagină cursiv niște idei care se leagă logic între ele, creezi câteva cadre, în funcție de circumstanțe, te mai duce textul în diverse zone pe care nu le aveai în minte, dar îți convin, decizi soarta personajelor, pentru că-s numai ale tale și, în general, poți modifica orice paragraf care ți se pare ușor diluat la prima lectură. Deci e ok. Ești stăpânul acelei lumi, la fel cum o pisică e stăpâna casei care-a primit-o.

Mă gândesc că exercițiul unui jurnal m-ar fi obișnuit cu acest gen de confesiune, însă n-am avut niciodată un jurnal, iar blogul nu este o treabă intimă, ci oarecum publică. Așa că o mică reținere există. Ce să scriu? Ce să spun în câteva rânduri, în așa fel încât să umplu acest spațiu  cu ceva. Mi-am amintit că Socrate a vorbit trei zile despre „nimic” și tot nu a reușit să epuizeze subiectul. Al naibii și Socrate ăsta! Cum a rămas el în istoria filozofiei fără să scrie un rând!

Deci așa… Am blog… Până mă obișniuesc cu ideea, vă pup, pa, pa!


Leave a Reply

One thought on “Am blog…